Waarom u écht kan vertrouwen op e-invoicing

KPD en Arco werken een solide oplossing uit voor een digitale verwerking van facturen in de bouwsector.

De Vlaamse overheid verplicht al haar leveranciers vanaf 1 januari 2017 om elektronisch te factureren. Een factuur versturen via e-mail is onvoldoende. Daarom ontwikkelde KPD i.s.m. Arco een nieuwe e-invoicing module. Deze module zorgt ervoor dat bedrijven in de bouwsector relax elektronische facturatie in hun bedrijf kunnen invoeren.

Toenemende vraag

Yvan Schoofs, Head of Development, begeleidt het project vanuit KPD.

“Veel bedrijven in onze sector schoven elektronische facturatie voor zich uit. Dat de Vlaamse overheid een deadline oplegt, zorgt ervoor dat ze nu wel de stap zetten. We vangen signalen op dat na de overheid o.a. ook Elia snel zal volgen. Ook Verhelst Bouwmaterialen zette reeds concrete stappen richting elektronische facturatie.”

Elektronisch factureren: vele voordelen

Dirk Rijmenams, Arco Senior Account Manager: “Vanaf het moment dat de e-invoicing module geconfigureerd is, geniet de gebruiker van de voordelen van inkomende en uitgaande elektronische facturen: u besteedt minder tijd aan de verwerking van facturen, u vermijdt fouten in het overtypen, facturen zijn sneller elektronisch opzoekbaar, geen port- of papierkosten meer, … Kortom: sneller, efficiënter, voordeliger.”

KPD en Arco zorgen ervoor dat alles past binnen het wettelijke kader en dat in een digitaal archief alle documenten veilig opgeborgen zitten. De oplossing is bovendien perfect schaalbaar: als gebruiker bepaalt u zelf op welk tempo u elektronische facturatie in uw bedrijf invoert. Voorlopig alleen uitgaande facturen naar de Vlaamse overheid? Perfect. Later ook inkomende facturen? Geen probleem.

Geslaagde samenwerking

KPD heeft een stevige reputatie als het gaat over software voor de bouwsector. Arco is een toonaangevende speler m.b.t. documentbeheer. Door het bundelen van hun krachten bouwden ze samen een oplossing die van bij de start zeer betrouwbaar is.

Frank Humbeeck, VP Sales & Strategy bij Arco: “De oplossing draait volledig in de cloud. De gebruiker hoeft dus geen software te installeren of te beheren. De verwerking en aansturing van de documentverwerking gebeurt door Arco. KPD heeft met ons SLA’s, service level agreements, die een garantie bieden op een goede werking.”

Arco voorziet de nodige support voor de installatie en configuratie van de module. Frank Humbeeck: “Hiervoor moeten we soms ook beroep doen op de expertise van KPD. De ervaring die we met de eerste projecten opbouwden, wijst uit dat ook op dat vlak de samenwerking vlot verloopt. We kunnen rekenen op een goede support waardoor elke vraag of elk probleem een antwoord kreeg. De eerste klanten zijn zeer tevreden met de gang van zaken. En dat is waar het ons uiteindelijk ook om te doen is.”

Nog niet gestart met elektronische facturatie?

2017 laat niet lang meer op zich wachten. Neem vandaag nog met KPD contact op zodat uw facturen aan de Vlaamse overheid in 2017 probleemloos geaccepteerd worden.