KPD Services

Software voor de Bouw
Diensten in de kijker

E-invoicing: vier oplossingen voor minder administratie en meer efficiëntie

E-facturatie voor de Vlaamse en federale overheid is reeds meer dan een jaar verplicht. Ook grote leveranciers bieden steeds vaker elektronische facturen aan. Maar u wilt wel dat dit veilig en volgens de wettelijke normen verloopt. Elektronisch factureren - inkomend en uitgaand - bespaart veel tijd voor wie de nodige facturen moet verwerken. KPD heeft vier oplossingen voor u voorzien. Nicolas Lebrun van KPD legt uit de voordelen per formule graag kort uit. 

 

Isabel Connect - Nieuw - bankverrichtingen rechtstreeks van BouwOffice naar Isabel

Isabel biedt het gekende platform voor financiële verrichtingen aan waarop 26 banken en instellingen zijn aangesloten. De Isabel 6-versie bood al veel mogelijkheden voor integratie maar het nieuwe Isabel Connect - live sinds eind mei 2019 (!) - gaat nog een stap verder. Nicolas vertelt wat de voordelen zijn van deze grote lancering.  "Alle bankverrichtingen kunnen binnen hetzelfde ERP of accounting software gebeuren. Dat is eenvoudig en kostenbesparend. Betaalopdrachten geven, betaaloverzichten downloaden en saldi raadplegen: het gebeurt allemaal efficiënt. Net zoals het geven van grote volumes betaalopdrachten. Met Isabel Connect heeft u in uw ERP het perfecte real-time dashboard. Ook op het vlak van compliance en beveiliging bent u absoluut gerust, alles gebeurt met de nieuwste technologie. Isabel Connect helpt u bovendien om kosten te besparen: de maandelijkse fee is heel interessant', zo besluit Nicolas. 

www.isabel.be

Codabox - enkel uitgaande facturen

"Tijdsbesparing, facturen zonder fouten en geen dubbels meer in uw boekhouding door de automatische controle: dat zijn in een notendop de voordelen van Codabox. Nicolas Lebrun legt uit waarom KPD kiest voor een partnership met Codabox - een dochteronderneming van Isabel. "Codabox heeft de certificatie die de overheid verlangt voor uitgaande facturen. Dat betekent dat op het vlak van veiligheid en correctheid deze oplossing ons vertrouwen waard is. Ook qua kosten is Codabox interessant. Neem dat samen met de vermindering van uw personeelskost voor facturatie en de rekening is snel gemaakt". 

KPD biedt Codabox aan via BouwOffice Finance. Via het CodaBox access-point verstuurt u snel en correct uw elektronische facturen. Maar ook leveranciers zijn meer en meer gewonnen voor elektronisch factureren. Daarom gebruiken al meer dan 100 softwareplatformen CodaBox. 

"We krijgen hele positieve feedback vanuit de bouwsector op de integratie van CodaBox in BouwOffice", aldus Nicolas. "Voor een complexe omgeving als de bouwwereld is eenvoud zeer belangrijk, maar ook de betrouwbaarheid en kostenbewustzijn wegen door. CodaBox brengt alles samen. Wij zorgen ervoor dat u met een korte opleiding snel aan de slag kunt."

De kost is voor de klant, buiten een kleine setupkost, vrijwel nihil.

www.codabox.com

Arco - inkomende en uitgaande facturen

Voor de volledige cyclus, van zowel inkomende - als uitgaande facturen met of zonder OCR, ging KPD een partnership aan met Arco. Via de e-invoicemodule in BouwOffice Finance kan u zowel inkomende als uitgaande facturen elektronisch verwerken. "Maar u kiest zelf uw functionaliteiten", aldus Nicolas. "Alles wordt direct aan uw boekhoudsysteem gekoppeld dus u hebt steeds een perfect overzicht. Bouwbedrijven die deze krachtige oplossing al hebben, zijn overtuigd. Minder tijd kwijt met facturatie, geen fouten meer, geen print- en portkosten. Elke factuur is direct opzoekbaar en zeer gebruiksvriendelijk". Een modern financieel beheer kan niet zonder e-invoicing. Dankzij de gebundelde ervaring en expertise van Arco en KPD weet u zeker dat u de aangepaste oplossing voor de bouwsector hebt. 

www.arco.be

KPD's e-Invoice module - inkomende leveranciersfacturen van verschillende bronnen

Tot slot is er nog de e-invoicemodule. U kunt uw inkomende factureren ontvangen via diverse kanalen. Digitalisering kan vanuit papier of rechtstreeks vanuit e-mail of nog via Peppol indien de softwarepartner hiervoor gecertifieerd is. De factuur wordt dan omgezet in een codetaal en gaat naar de e-invoicingmodule. De factuur is nu klaar om door BouwOffice Finance of WIC behandeld te worden". De voordelen spreken voor zich. "Digitaliseren betekent tijdswinst, geen fouten bij overtypen en veiligheid. U krijgt bijvoorbeeld een melding als een leverancier nog niet in uw systeem zit. Zo blijft de menselijke controle bewaard". 

Wilt u meer weten over e-invoicing, een demo of een afspraak ? Dan staan we graag voor u klaar.   

 

Tevreden klanten