KPD Services

Software voor de Bouw
Achter de schermen bij KPD

Een nieuwe operations manager: Leon Engelen

De afdeling Operations binnen KPD? Sinds 2018 staat Leon Engelen aan het hoofd. Operations staat voor hem niet alleen: samenwerking met de andere afdelingen is essentieel. En de belangrijkste doelstelling die hij nastreeft? Het maximaliseren van de klantentevredenheid.

Leon: “Zonder klantentevredenheid geen sterk KPD. Da’s simpel uitgedrukt, maar in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. We zien steeds meer fusies en samenwerkingen. Die bedrijven willen continuïteit. Hun verwachtingen naar ons toe worden dan ook altijd maar uitgebreider en complexer.”

 

Ondersteund door teams

“Continuïteit waarborgen kan je vandaag nog zelden op de schouders van 1 persoon leggen”, vult Leon aan. “Zeker bij grotere klanten streven we er bijgevolg naar dat we de consultant-projectleider laten bijstaan door een team van specialisten. Dit laat ons toe steeds de meest aangewezen persoon voor een bepaalde detailtaak in te zetten. Tegelijkertijd bieden we de projectleider meer mogelijkheden om zijn project daadwerkelijk te sturen en in goede banen te leiden.”

 

Begeleiding en opleiding

Leon: “Veel aandacht moet uitgaan naar de begeleiding en continue opleiding van zowel gebruikers als van onze medewerkers. Op dit vlak opteren we voor een nauwe samenwerking tussen onze consultants en de KPD-Academy.”   

Voor Leon moet hier de nadruk liggen op het uitbreiden van het aanbod en een voortdurende reflectie over de inhoud van de aangeboden opleidingen. De nodige stappen moeten gezet worden om de structuur en de coördinatie te verbeteren.

 

Samenwerking

“De afdeling Operations staat natuurlijk niet geïsoleerd binnen KPD”, stelt Leon tenslotte. Met Sales, Ontwikkeling en onze Serviceafdeling bestaan duidelijke en intensieve links. Het optimaliseren en intensifiëren van de samenwerking tussen de verschillende afdelingen is dan ook een must. Vooral de coöperatie met de helpdesk is hier van het grootste belang.”

 

 

Onze klanten