KPD Services

Software voor de Bouw
NIEUWS

Integratie tussen Viloc en KPD creëert nieuwe kansen voor bouwbedrijven.

Na een integratie en partnership met Telematicabedrijf Suivo sluit Viloc, gespecialiseerd in tracking van gereedschappen nu ook een partnership met KPD, de marktleider in ERP voor de bouwsector. Bouwbedrijven die vandaag reeds KPD gebruiken kunnen nu beroep doen op de innovaties van Viloc vanuit hun vertrouwde KPD software omgeving. Daarnaast biedt de samenwerking nieuwe perspectieven voor bouwbedrijven om meer controle te krijgen over hun materieelbeheer, alsook om de materieeladministratie drastisch te beperken.

KPD en Viloc denken nog verder:

Het zal binnenkort mogelijk worden om met de gegevens vanuit Viloc (semi)-automatisch boekingen te doen in KPD en hiermee de interne verhuur van de toestellen juister en sneller te verwerken. Alsook zal het mogelijk worden om via dagrapporten aan de verantwoordelijken te tonen of de juiste gereedschappen nog op de juiste plek zijn, of men een tekort of teveel aan materieel heeft en welke gereedschappen op de werf toegekomen en vertrokken zijn.

Mark Thijs, CEO Viloc: “KPD is dé referentie op vlak van ERP in de bouw. Vlot 60% van de grote bouwbedrijven in België gebruikt KPD en zijn ook tevreden van hun software. Een partnership met KPD was voor ons dus een must. De integratie met KPD vereenvoudigt het proces voor KPD klanten om met Viloc in zee te gaan.”

Marc Goossens, CEO KPD: “KPD wil een allround ICT-partner zijn voor haar klanten, zodat zij zich kunnen focussen op de eigen kernactiviteit. Een naadloze link tussen BouwOffice en een partner als Viloc is dan ook een asset voor alle betrokken partijen. KPD gelooft zeer sterk in de combinatie tussen IOT en ERP. In die zin sluit dit prima aan op de innovaties die KPD plant voor de toekomst...”

KPD richt zich sinds 1982 hoofdzakelijk tot bedrijven die werken op projectbasis. Het bedrijf biedt ERP-oplossingen en relevante tools aan die de projectadministratie verlichten bij meer dan 400 bedrijven in de algemene bouw, renovatie, wegenbouw, installatie- en aanverwante sectoren. Daarmee is KPD de onbetwiste marktleider in de bouwsector . KPD ontwikkelt niet alleen software, maar levert ook de bijbehorende hardware en diensten. KPD is dan ook een allround ICT-partner voor haar klanten, zodat zij zich kunnen concentreren op de eigen kernactiviteit.

Viloc werkt al sinds 2010 aan geautomatiseerde oplossingen om materieel te lokaliseren en te inventariseren waardoor o.m. het probleem van ongebruikt, vermist en gestolen materieel wordt aangepakt. Speciaal voor de bouwsector ontwikkelde Viloc kleine zendertjes die eenvoudig op gereedschappen zoals boormachines en slijpschijven kunnen worden gemonteerd. Via een slimme software kunnen bouwbedrijven hierdoor in real time de status en lokatie van hun materieel volgen.

Wie is Viloc?

Onze klanten