KPD Services

Software voor de Bouw
In de pipeline

KPD onthult BouwOffice vNext, the next level ERP voor de bouw

KPD heeft achter de schermen ruim anderhalf jaar gewerkt aan een gloednieuwe versie van BouwOffice Project. Het project kreeg de werktitel ‘BouwOffice vNext, the next level construction ERP’.

“We zijn van scratch gestart om BouwOffice vNext, 'the next level' in elkaar te steken. Bovendien maken we gebruik van een nieuwe achterliggende technologie”, zegt Catherine Gressens, CEO. “Geen nood, alle goede elementen uit 30 jaar BouwOffice blijven uiteraard behouden. We hebben echt gefocust op de userinterface. Alles ziet er nu niet alleen fraaier en moderner uit, het pakket is ook een stuk gebruiksvriendelijker.”

Met andere woorden: een modern jasje en vlotter?

“Dat klopt. De interface is volledig aangepast aan de noden van de moderne pc-gebruiker en heeft een Microsoftachtige look gekregen. Vroeger kreeg je voor heel wat functies pop-ups te zien, terwijl nu alles binnen hetzelfde scherm blijft. Belangrijke informatie verschijnt in een gridstructuur, zoals bij KPD wic. Daarnaast zijn er minder handelingen nodig en minder knoppen zichtbaar. Alles is gewoonweg heel wat overzichtelijker waardoor gebruikers veel efficiënter kunnen werken. Neem nu het importeren van meetstaten. Dat kan in BouwOffice vNext perfect zonder tussenkomst van Excel. En ook het kopiëren en plakken van data gaat een pak eenvoudiger. We hebben ons in eerste instantie toegelegd op het gebruiksgemak en de userinterface, maar werken achter de schermen ook nog aan een reeks andere vernieuwingen.”

Wanneer is BouwOffice vNext klaar?

“We lanceren nu het deel voor de voorcalculatie en de offertes. Intussen blijven we volop werken aan de andere onderdelen van het programma. We rollen deze componenten gefaseerd uit.

Op dit ogenblik sleutelen we parallel ook aan een eerste integratie met BIM (Revit), waarvan we de eerste resultaten zullen tonen op de Digital Construction beurs (zie verder)."

Hoe snel heb je het nieuwe programma onder de knie?

“Dat gaat behoorlijk snel. We voorzien maandelijks interactieve opleidingen via de KPD Academy. Klanten die BouwOffice Project al gebruiken, kunnen na een halve dag training met BouwOffice vNext aan de slag. Voor nieuwe klanten - die nog nooit met BouwOffice gewerkt hebben - voorzien we een intensieve opleiding van een dag. Uiteraard begeleiden onze consultants je achteraf ook heel graag.”

 

Meer weten? Of graag een offerte? Neem vandaag nog contact met ons op.

 

Onze klanten