KPD Services

Software voor de Bouw
IN DE PERS

Nummer één in bouwsoftware

Artikel Sterck Limburg, nr. 22, september-oktober 2017

KPD Services is al 35 jaar Belgisch marktleider in gebruiksvriendelijke software voor algemene bouw, renovatie, wegenbouw, installatie en aanverwante sectoren.

Met een gloednieuwe CEO is de continuïteit van de drievoudige Trends Gazelle verzekerd.

KPD Services uit Halen spitst zich al van in de jaren tachtig toe op specifieke software voor de bouwsector. Met een klantenportefeuille van ruim 300 bedrijven uit de algemene bouwsector, wegenbouw en installatiesector mag KPD zich in België gerust marktleider noemen.

"Onze grootste troef is dat we een product hebben waar we al zo'n dertig jaar aan werken", zegt gedelegeerd bestuurder ir. Marc Goossens. "Het pakket is geschikt voor kostprijsberekening, vorderingsstaten, stock- en materieelbeheer, financiële werfopvolging én de algemene- en analytische boekhouding. Op kantoor én op de werf. Je haalt met BouwOffice dus een gebruiksvriendelijk totaalpakket in huis om van je bouwactiviteiten een succesverhaal te maken. Zowel op financieel als organisatorisch vlak."

Nieuwe CEO

Sinds kort staat Catherine Gressens aan het hoofd van het softwarebedrijf. De ambitieuze marketingspecialiste werkt al sinds 2001 voor KPD Services en kent het bedrijf én de werknemers door en door. Ze is al verschillende jaren gedelegeerd bestuurder samen met oprichter en echtgenoot Marc Goossens.

"Het is mijn ambitie als kersvers CEO om marktleider te blijven op het vlak van bouwsoftware en KPD naar een nog hoger niveau te tillen", zegt CEO Catherine Gressens. "Zowel voor BouwOffice, BouwOffice vNext, KPD.wic en KPD.immo liggen er heel wat boeiende uitdagingen in het verschiet. Daarnaast wil ik de groei bestendigen en KPD Services helemaal klaar maken voor de toekomst. We optimaliseren onder andere de interne processen en communicatie om onze klanten nog beter te kunnen bedienen."

Innovatiedrift

De softwarespecialisten van KPD blijven innoveren. Onder andere met apps voor op de werf én de integratie van BIM en business intelligence in de bestaande softwarepakketten. Achter de schermen werken ze ook al een hele tijd aan een gloednieuw product. "Stilstaan is achteruitgaan", zegt Catherine Gressens. "Het is de bedoeling om onze nieuwe software eind dit jaar gefaseerd uit te rollen. Onze klanten mogen weldra een uitnodiging voor de lancering verwachten. Ik kan alvast verklappen dat zowel calculators als projectmanagers héél wat tijd zullen besparen met deze nieuwe KPD-tool."

Onze klanten