KPD Services

Software voor de Bouw

 Een klant aan het woord

Covico zweert bij BouwOffice Finance voor de analytische boekhouding

De corebusiness van Covico uit Oostende is de laatste jaren ietwat gewijzigd. Terwijl de focus vroeger voornamelijk op het bouwen van woningen lag, is het bedrijf vandaag meer en meer bezig met de verhuur van cv-ketels en zonnepaneleninstallaties met thuisbatterijen. Toch blijft de onderneming met de softwaretoepassingen van KPD Services werken. “Vooral voor de analytische boekhouding is dat een erg aangenaam programma”, zegt accountant Stephan Hurtecant.

Covico is een bekende groep in Oostende met 8 bedienden en 10 arbeiders. De onderneming heeft onder andere een vastgoedpoot maar is ook actief op vlak van badkamerrenovatie. Via de meest recente bedrijfstak verhuurt, plaatst en onderhoudt Covico hoogrendementsketels en zonnepaneleninstallaties bij bedrijven en particulieren.

Intuïtieve toepassing

“Ik ben intussen zo’n drie jaar verantwoordelijk voor de boekhouding binnen Covico. Voorheen was er een externe boekhouder”, zegt Stephan Hurtecant. “Meteen na mijn aanwerving hebben we BouwOffice Finance hier geïmplementeerd. Ik had al ervaring met dat pakket via mijn vorige werkgever. Het programma werkt vlot en intuïtief. Omdat de corebusiness de laatste tijd veranderd is, hebben we bijkomend voor het CRM-pakket Teamleader gekozen. De belangrijkste reden? Transparantie binnen het bedrijf: alle projecten zijn vandaag toegankelijk voor alle bedienden zodat we de klant onmiddellijk kunnen helpen als dit nodig is. We blijven BouwOffice Finance wel gebruiken voor de analytische boekhouding van aankoopfacturen en voor rapporteringen.”

Nog meer BouwOffice

Na de implementatie van BouwOffice Finance volgden nog andere KPD-pakketten. “Vroeger beheerden we de voorraden via een excelbestandje”, zegt Michaël Vanderschelde, IT-verantwoordelijke binnen Covico. “Vandaag beheren we onze stock via BouwOffice Logistiek. Dat werkt veel eenvoudiger. De input van data gebeurt door de werkmannen rechtstreeks in een werkbon op de mobiele applicatie van Teamleader. Daarna gebruiken we imports om de materialen ook analytisch toe te kennen in het boekhoudpakket. Het geeft meteen een overzicht van alle gebruikte materialen. Bovendien kunnen we er heel wat rapporteringen uit halen. En er is een koppeling met BouwOffice Finance. Het derde programma van KPD Services dat we gebruiken is BouwOffice Project. Hiermee volgen we de werven op en maken we vorderingsstaten.”

Stabiele pakketten

De belangrijkste reden om voor KPD Services te kiezen is volgens Michaël Vanderschelde de stabiliteit. “Een goed softwarepakket moet nu eenmaal stabiel zijn. Je moet erop kunnen vertrouwen”, legt de IT-verantwoordelijke uit. “Een andere reden om met KPD Services in zee te gaan? De korte communicatielijnen. We hebben een vast aanspreekpunt. Hierdoor kunnen we snel schakelen bij eventuele vragen of problemen. Ondanks dat onze hoofdactiviteit de laatste tijd verschoven is, blijven de KPD-programma’s goed werken. Vandaag zijn we immers een atypische gebruiker.”

Covico Invest bvba - www.covico.be

Een goed softwarepakket moet nu eenmaal stabiel zijn. Je moet erop kunnen vertrouwen
Michaël Vanderschelde, IT-verantwoordelijke
Covico

Tevreden klanten