KPD Services

Software voor de Bouw

 Een klant aan het woord

De directie weet de KPD oplossingen naar waarde te schatten

De Limburgse bouwreus Democo is al vanaf dag 1 een grote believer van de producten van KPD Services. Het bedrijf dat onder meer Plopsa Indoor Hasselt, de renovatie van Schachtbok II in Eisden en het Hasseltse gerechtsgebouw voor zijn rekening nam, gebruikt de pakketten in hun drie vestigingen en op alle werven. “Ze zijn onmisbaar geworden om al onze projecten administratief in goede banen te kunnen leiden,” verduidelijkt Eddy Agten, directeur Administratie & IT bij Democo. 

Democo telt intussen ruim 300 personeelsleden en een omzet die vlotjes voorbij 140 miljoen euro gaat. Een gebruiksvriendelijk softwarepak-ket afgestemd op de bouw is dan ook een must. “Wij maken gebruik van KPD’s ERP pakket BouwOffice Project en BouwOffice Finance in de exploitatieafdeling. De ontwikkelingspoot maakt ook gebruik van KPD Immo. KPD Mis is voor ons dan weer het Management Information System waarin wij onze prognoses van de projecten in uitvoering becijferen. Als documentsysteem gebruiken wij KPD.Doc dat aangevuld wordt met KPD. Invoice, een handige tool voor digitale factuurcontrole. Via Dagrapporten verzamelen wij dan weer info over de urenregistratie van arbeiders en bedienden, zowel voor loonadministratie als analytische verwerkingen,” beschrijft Agten het totaal aan KPD-producten dat Democo in huis heeft.

 

Samen finetunen

De KPD-pakketten komen de vooruitgang van de werkprocessen bij Democo ten goede. Eddy Agten: “Het oppikken en verwerken van gegevens, zelf op diverse fronten, versnelt onze afwerking van gevraagde analytische rapporten. Het samenvoegen van verschillende bronnen zoals, manuren, werfleidingsbezetting, aankopen, voortgangsrapportage, link met voorcalculatie en de mogelijkheid tot manuele bijsturingen maakt dat wij van al de gebruikte deelpakketten tot een mooi Bussiness Intelligence tool komen.”

Voor Democo was KPD geen nobele onbekende. “Wij werken al samen sinds het ontstaan van KPD in zijn huidige vorm. Het bedrijf kwam er na een samenwerking tussen IC-systems dat later KPD werd en concurrent SRG. Deze twee firma’s waren al jaren actief in de bouwwereld. Door de bundeling van hun krachten buigen zij op een jarenlage expertise in onze sector. Hun consultants zijn duidelijk op de hoogte van de eisen in de bouwwereld. Sommige deelpakketten hebben we samen met KPD ‘gefinetuned’ om ze volledig naar onze hand te zetten. Dat kan dus ook. We hebben dat gedaan voor onze aankoopmodule en de werfprognoses. Het is een instrument dat onze directie naar waarde weet te schatten,” besluit Agten. 

www.democo.be

Het begin van onze samenwerking met KPD dateert al van 30 jaar terug. Sindsdien bewijst de software en het team van KPD al zijn nut voor Democo. De betrouwbaarheid van de software is een pluspunt. Je weet als gebruiker waar je aan toe bent. Het systeem voldoet aan alle verwachtingen.
Dhr. Eddy Agten, Financieel directeur
Democo nv

Tevreden klanten