Dirk Plancke (Alheembouw) over geïntegreerde oplossingen

We spraken op de KPD Klantendag met Dirk Plancke over wat hij verwacht van KPD. Als IT-manager bij Alheembouw is hij steeds op zoek naar oplossingen die de efficiëntie en dus de rendabiliteit van projecten naar een hoger niveau tillen. Het codewoord voor Dirk Plancke is daarbij integratie.

“Er is natuurlijk heel veel verkrijgbaar op de markt van bouwsoftware en ERP-oplossingen. Alheembouw is heel sterk en heel gericht bezig met digitaliseren en automatiseren. Daarmee kun je vandaag de dag een enorm verschil maken en dat proberen we door een geïntegreerde benadering.”

Alheembouw vertrouwt zowel op een breed aanbod van KPD-software als op oplossingen van de partners van KPD. BouwOffice is het fundament van Alheembouws werkwijze: BouwOffice Project, BouwOffice Finance en BouwOffice Logistiek bewijzen dagelijks hun waarde. Maar ook WIC voor gedeelde werfinformatie en DagRapporten voor uuringave en loonvoorbereiding maken er volwaardig deel van uit. Verder werkt Alheembouw met een api om de koppeling tussen klanten en hun crm-systeem te maken. Voor rapportering kiest Alheembouw voor de tool van Bijster. Voor facturatie naar de overheid is er de samenwerking met Arco, eveneens een van de partners van KPD. Een groot aantal toepassingen dus en dat vergt een perfecte afstemming.

Hoe oriënteert Dirk Plancke zich dan om die integratie te bereiken?

“Er zijn natuurlijk andere aanbieders maar als connector heeft KPD uiteraard wel een aantal extra troeven. De all-in-one-benadering, de integratie van deelprocessen: het zorgt voor een hogere efficiëntie.”

Die totaalbenadering was voor Dirk Plancke ook de reden om naar de KPD Klantendag te komen. “We willen helemaal mee zijn en zien wat de volgende stap is die we daarin kunnen zetten. De ontwikkelingen rond vNext bijvoorbeeld moet je als bouwonderneming in elk geval kennen om de juiste beslissing daarrond te nemen.”

Een mooi voorbeeld van innovatie werd getoond in de SaaS-demo. Daar liet Koen Nuyts nieuwe concepten zien voor vNext. Via detailschermen kunnen bijlagen met foto’s en bestanden worden toegevoegd, weergeven en in thumbnails gezet. Visualiseren verduidelijkt de zaken nu eenmaal. Ook de visualisaties in de Requirements App maken het de werfleider gemakkelijker. Hij ziet meteen het materiaal dat hij nodig heeft.

Over Alheembouw.

Alheembouw ontplooit zich in de private, industriële en publieke sector als duurzame bouwpartner en projectontwikkelaar. De activiteiten zijn verdeeld in vier sectoren: Publiek-Private Samenwerking, Industriebouw, Retail en DBFM-projecten. Het hecht groot belang aan een open en toekomstgerichte bedrijfsvoering gesteund op kwaliteit, veiligheid en met de focus op een dynamisch en motiverend personeelsbeleid.

Meer informatie over Alheembouw