Edibo stapte over naar KPD

De Lommelse industriebouwer Edibo maakte enkele jaren geleden de overstap naar KPD. De verschillende administratieve diensten vertrouwen nu op de kwaliteiten van de bouwsoftware BouwOffice.

Sinds 1981 is Edibo een vaste waarde in de industriebouw. Het bedrijf is op een breed terrein actief: showrooms voor de automobielsector en bedrijfsgebouwen voor de logistieke sector, voeding, industriële productie en kantoren. Edibo legt zich daarbij vooral toe op gebouwen met een sterk onderscheidend karakter. De aannemer onderscheidt zich door zijn toegevoegde waarde. Vanaf de ontwerp- en studiefase denkt het dreamteam mee met de bouwheer.

Voor een hoogwaardige service aan de bouwheer en een stipte opvolging van de projecten beroept Edibo zich sinds begin dit jaar op de software van KPD. “We gebruiken nu al de modules BouwOffice Finance, Project, Admin en Wic. Bedoeling is dat we ook nog Logistiek gaan gebruiken,” vertelde toenmalig hoofdboekhouder Marc Bonneux. Edibo gebruikte voorheen ook al een ERP-pakket, maar schakelde over in de zoektocht naar een meer flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing. “In de marktvergelijking scoorde KPD goed. Ze zijn één van de grotere spelers, hebben een ruime referentielijst en hun prijs was zeker marktconform,” motiveert Marc Bonneux.

Begeleide overstap

De overstap gebeurde onder begeleiding van KPD. “Voor de jaarwisseling werd de software al op alle pc’s geïnstalleerd en werden de nodige gegevens overgezet en parameters ingesteld. Vervolgens kregen alle medewerkers in kleine groepen een opleiding. Momenteel zitten we nog in een overgangsfase waarbij de mensen van KPD nog regelmatig hier zijn om ons te begeleiden. De eerste gebruikservaringen zijn zeker positief: het programma zit logisch in elkaar en is gebruiksvriendelijk,” besloot Marc Bonneux. 

In de marktvergelijking scoorde KPD goed. Ze zijn één van de grotere spelers, hebben een ruime referentielijst en hun prijs was zeker marktconform.
Marc Bonneux
Hoofdboekhouder bij Edibo