Nelis Wegenbouw:
“KPD kwam er als beste uit”

Deze specialist in betonverhardingen ging niet over een nacht ijs een een ERP-oplossing te kiezen. Na een grondige evaluatie kozen ze in 2008 voor de modules Project en Finance van BouwOffice. Ondertussen zijn we bijna tien jaar verder. Maakte de BouwOffice-software zijn beloften waar?

Nelis Wegenbouw stapte in 2008 over naar KPD BouwOffice Solutions. Dit is een modulair softwarepakket dat de administratie aanzienlijk vereenvoudigt en u een glashelder zicht geeft op het verloop en de rentabiliteit van uw projecten. BouwOffice bestaat uit een combinatie van back-office ERP, tools voor projectbeheer en mobiele apps.

Nelis Wegenbouw koos na een grondige analyse voor de implementatie van de modules Finance en Project. “We hebben een aantal softwaretools vergeleken en KPD kwam er simpelweg als beste uit”, zegt Nicole Nelis, bestuurder van Nelis Wegenbouw. “De toepassingen en mogelijkheden van KPD BouwOffice sloten nu eenmaal het dichtst aan bij onze noden.”

KPD ontwikkelt de software volledig op maat van bouwbedrijven. Nicole Nelis: “Voor ons waren KPD Finance en Project het meest waardevol. Na een interne analyse hebben we – met behulp van KPD – deze programma’s op maat van onze firma laten aanpassen. Hierdoor kunnen al onze medewerkers er gericht en efficiënt mee werken.”

Financieel inzicht

BouwOffice Finance bundelt de algemene boekhouding, de analytische boekhouding en het budgetbeheer. Deze software heeft als voordeel dat ze een ongelimiteerd aantal gelijktijdige boekhoudingen toelaat en dat u tegelijkertijd in meer dan één periode kunt werken. De stand van zaken is onmiddellijk zichtbaar in de overzichten. Deze Finance-module richt zich voornamelijk tot de directie van bouwbedrijven, de financiële directeurs, boekhouders en budget controllers.

Projectopvolging

BouwOffice Project is een ERP-pakket waarin alle aspecten van projectopvolging terugkomen: van meetstaten en voorcalculatie tot verrekeningen en nacalculatie. KPD mikt hiermee vooral op project- en werfleiders, calculators, werkbegroters, enzovoort. Indien nodig kan KPD ook aanpassingen maken die de software laten samenwerken met andere programma’s. “Voorlopig is dat bij ons niet het geval,” zegt Nicole. “KPD Project en Finance zijn uiteraard wel geïntegreerd. Dat is een voordeel, want u vermijdt bijvoorbeeld dubbele ingaven.”

KPD kwam er als beste uit.
Nicole Nelis
Nelis Wegenbouw

Sterke aftersales

Na de implementatie van één of meerdere modules voorziet KPD opleidingen en ondersteuning voor de gebruikers van de software. “Onze contactpersoon bij KPD loodste me op een erg overzichtelijke en professionele manier door het volledige pakket”, verduidelijkt Nicole Nelis. “Bij eventuele vragen had ik een vast aanspreekpunt. De helpdesk is bovendien altijd beschikbaar. Ondertussen hebben alle medewerkers het softwarepakket onder de knie. KPD BouwOffice Solutions maakt deel uit van ons bedrijf en is vandaag simpelweg onmisbaar.”