Efficiëntie op maat

Socogetra is expert op het vlak van publieke en privé-bouwprojecten, met filialen gespecialiseerd in onder meer betonproductie en zand- en kalksteengranulaten. Het bedrijf realiseerde talloze gerenommeerde projecten, waaronder het aanleggen van de snelwegen E411 en E25 en de bouw van het station van Gembloux. De firma werkt reeds meer dan een decennium samen met KPD.

Met 530 werknemers in dienst is efficiënte software onontbeerlijk voor Socogetra. In 2007 maakte de firma kennis met KPD en implementeerde KPD wic in hun systemen. Vijf jaar later ging de onderneming ‘full KPD’ met de keuze voor BouwOffice. “Na het installeren en analyseren van de eerste modules ontdekten we samen met KPD de mogelijkheden die hun software ons bood. Het uitbreiden van ons pakket was een logisch gevolg.” vertelt Christophe Liénard, financieel en administratief adjunct-directeur van Socogetra. Socogetra koos voor BO Project, BO Finance, BO Logistiek, KPD wic, Dispatch en Dagrapporten.

Eén geïntegreerd verhaal met talloze mogelijkheden

BouwOffice bestaat uit een combinatie van backoffice ERP, tools voor projectbeheer en mobiele apps. De software biedt een geïntegreerd en geautomatiseerd antwoord op de dagelijkse uitdagingen voor een projectgeoriënteerde onderneming, gaande van meetstaten, simulaties en stockbeheer tot loonsverwerking en algemene boekhouding. Dit is niet alleen efficiënt, maar ook tijdbesparend, gezien gegevens slechts één keer moeten worden ingegeven en automatisch verwerkt worden door het programma. 

De mogelijkheid om tal van uiteenlopende functies te kunnen integreren in één software met één interface was dan ook de voornaamste reden voor Socogetra om voor KPD te kiezen. “Alle informatie op één plek verzamelen zorgt voor een veel efficiëntere monitoring van onze bouwwerven”, aldus Christophe Liénard.

Persoonlijke opvolging

KPD stelt persoonlijke opvolging op de voorgrond, iets wat ook bij Socogetra geapprecieerd wordt.

“We hebben het geluk een zeer goede consultant te hebben die onze noden en ons werk begrijpt. De voorstellen en oplossingen zijn steeds op maat van onze onderneming. Zo stelde onze consultant een testfase van drie maanden voor alvorens het volledige softwarepakket te installeren. Dit zorgt voor wederzijds vertrouwen. Een absolute must in onze sector.”

Alle informatie op één plek verzamelen zorgt voor een veel efficiëntere monitoring van onze bouwwerven.
Christophe Liénard
financieel en administratief adjunct-directeur bij Socogetra