Een flinke tijdsbesparing dankzij de e-Invoicing module

“Raar dat niet meer bedrijven elektronisch factureren.” Aan het woord is Sam Vandevelde, ICT manager bij Verhelst Aannemingen. “Wij hebben intercompanyfacturen grotendeels geautomatiseerd en dat levert een flinke tijdsbesparing op. Wij gaan verder nu.”

Verhelst Aannemingen maakt deel uit van de Groep Verhelst. De groep bestaat uit een 20-tal vennootschappen die grotendeels actief zijn in de bouwsector: handel en productie van bouwmaterialen, recyclage van bouw- en sloopafval, kraanverhuur, transport en logistiek, … Enkele namen? Verhelst Bouwmaterialen NV, Top-Mix NV, Balegro, …

De verschillende bedrijven werken intensief samen. Gevolg? Flink wat intercompanyfacturen. Verhelst Aannemingen ontvangt er een kleine 3000 per jaar van haar zusterbedrijven.

Stap voor stap

Sam Vandevelde: “De Groep Verhelst heeft ervoor gekozen om van start te gaan met elektronische facturatie. In een opstartfase hebben we ons gefocust op de intercompany-facturatie tussen de diverse vennootschappen. De resultaten zijn alvast zeer positief: we hebben het (analytisch) boeken van deze facturen grotendeels kunnen automatiseren en realiseerden hiermee een flinke tijdswinst.”

Verder uitrollen staat op de agenda

De initiatieven van de Vlaamse Overheid waren de trigger om met elektronische facturatie te starten. Dat KPD deze ontwikkelingen ook op de voet volgt was mooi meegenomen.
Elektronische facturen van zusterbedrijven ontvangen en inboeken was slechts de eerste stap. Sam Vandevelde: “Zelf elektronisch factureren is een logische volgende stap. Ik zie ook heel wat opportuniteiten met andere leveranciers en met onze klanten. Met de ervaring die we opbouwden kunnen we elektronisch factureren efficiënt implementeren. Werk je met KPD-software dan heb je nog een extra pluspunt: Neem contact op met de facturatiedienst van de Groep Verhelst en je kan van de meeste van onze vennootschappen je facturen elektronisch aangeleverd krijgen. Dan kan je net zoals Verhelst Aannemingen een flinke tijdswinst realiseren.”

Raar dat niet meer bedrijven elektronisch factureren.
Sam Vandevelde
Verhelst Aannemingen